Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

De volgende stap bereiken met jouw website? Dat is organische hoger staan in Google. Wanneer een website op een bepaalde zoekterm hoger staat in Google, ontvang deze meer website bezoekers. Voor deze kliks en websitebezoekers wordt er niet voor betaalt in tegenstelling met SEA (Google Ads).

Denk je eraan om op de eerste positie te staan op een bepaalde zoekterm? Zo doet je concurrent dat ook!

Waarom SEO inzetten?

Dankzij SEO verhoog je de zichtbaarheid van je website. Daarnaast is SEO een onderdeel van marketingstrategie waarbij continu optimalisatie voor nodig is. Je denkt eraan om op de eerste positie te staan op een bepaalde zoekterm, zo doet je concurrent dat ook. Google bepaalt de positie van de website met het algoritme. Om gevonden te worden op Google, moet je jouw website optimaliseren volgens de regels van Google. Daar komt natuurlijk veel werk, kennis en ervaring van SEO bij kijken.

Voordelen aan SEO uitbesteden?

Wat is SEO?

SEO betekend Search Engine Optimalisation. Dus het optimaliseren van de vindbaarheid van je website in een zoekmachine. SEO is een techniek op uw website hoger te laten scoren in zoekmachines. De belangrijkste zoekmachine in Nederland is Google.

SEO vs. SEA

Het proces bij SEO is veel langer dan bij SEA. Hier hebben verschillende factoren mee te maken. Bij SEA kun je direct starten en betaal je per klik. Maar als je eenmaal boven staat, betaal niet per klik of aantal websitebezoekers. Je kunt onbeperkt profiteren van de voordelen om bovenaan in Google staan. Jouw website bovenaan in Google heeft 10 keer meer kans op een klik dan de website op de tiende plaats!
SEO vs SEA

SEO kun je verdelen in drie componenten

Analyse
Tijdens de analyse wordt er grondig onderzocht wat er nodig is om de website te optimaliseren voor de vindbaarheid. Hier wordt gekeken naar de huidige website, concurrenten, zoekvolumes en meer.
Content
Content is een enorm belangrijk component voor SEO. Kwalitatieve inhoud is een onderdeel in de techniek van SEO. Google is een zoekmachine. Jouw website moet informatie bevatten, zodat bezoekers kunnen vinden naar wat ze zoeken. Techniek van tekstschrijven is dus belangrijk. Dit is belangrijk voor de vindbaarheid. Daarnaast kunnen goede teksten en webpage inhoud leiden tot meer conversies.
Linkbuilding
Technische gedeelte website Vaak is een website de eerste stap bij een onderneming. Bij het maken van een website is er niet vaak rekening gehouden met SEO of andere marketingactiviteiten

Optimalisatie

Het kan zijn de website niet geschikt is voor SEO-optimalisatie. Dit heeft niets te maken met het design van je website. Een mooie website is niet hetgeen wat de website hoger laat ranken in de zoekmachine.

Het gaan om de technische zaken van de website. Hier zijn we bij Digital Infinity transparant in. Zo gaan we ook geen onnodige werkzaamheden uitvoeren, wat jou alleen geld gaat kosten zonder resultaten. Natuurlijk, kijken we wel wat we daaraan kunnen doen en of dit past binnen jouw marketingbudget.